• slider1 Γύρη λουλουδιών
  • slider2 Σπόροι μυκήτων
  • slider3 Διενέργεια δερματικών αλλεργικών test σε παιδί
  • slider4 Μικρόβια σε εικόνα ηλεκτρονικού μικροσκοπίου

Δοκιμασίες ιλίγγου θέσεως

Αρχικά ο ασθενής κάθεται πάνω στο εξεταστικό κρεβάτι και στη συνέχεια με μια γρήγορη κίνηση τοποθετούμε (ρίχνουμε) τον κορμό του σε ύπτια θέση με το κεφάλι του σε υπερέκταση (να κρέμεται από το κρεβάτι) και στροφή σε 450 προς τα δεξιά (Εικόνα 1), υποβασταζόμενο πάντα από τον ιατρό. Στη θέση αυτή παραμένει για 15’’ περίπου και ελέγχουμε αν ο ασθενής εμφανίζει συμπτώματα ιλίγγου. Στη συνέχεια ανασηκώνουμε τον ασθενή στην καθήμενη θέση και επαναλαμβάνεται η διαδικασία , αλλά τοποθετούμε  το κεφάλι του σε υπερέκταση και στροφή προς το αριστερό πλάγιο (Εικόνα 2). Ελέγχουμε ξανά για 15’’ εάν εμφανίζονται συμπτώματα ιλίγγου και αν όχι , τότε επαναφέρουμε τον ασθενή στην αρχική του θέση, ενημερώνοντάς τον πως η συμπτωματολογία του κατά μεγάλη πιθανότητα δεν οφείλεται σε καλοήθη παροξυσμικό ίλιγγο θέσεως.

Όταν όμως στην δοκιμασία αυτή εκδηλωθούν συμπτώματα ιλίγγου, τότε ο ασθενής πράγματι υποφέρει από παροξυσμικό ίλιγγο θέσεως και γίνονται άμεσα (ενώ βρίσκεται στην παραπάνω θέση) κάποιοι άλλοι χειρισμοί (κινήσεις της κεφαλής) με σκοπό να τον ανακουφίσουμε από τα δυσάρεστα συμπτώματα και να διορθώσουμε την υπάρχουσα παθολογία.

Με την ολοκλήρωση των χειρισμών ένα ποσοστό πάνω από  80% των ασθενών απαλλάσσεται  από τα ενοχλητικά συμπτώματα του ιλίγγου.

Τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες απλά ο ασθενής πρέπει να αποφεύγει τις απότομες κινήσεις της κεφαλής, το σκύψιμο και κατά την διάρκεια του ύπνου να κοιμάται με το κεφάλι του σχετικά υπερυψωμένο (τοποθετώντας ένα ή και δύο μαξιλάρια). 

Για όλα τα παραπάνω και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόβλημα σας, επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή από τη φόρμα επικοινωνίας και προγραμματίστε ένα ραντεβού για εξέταση.