• slider1 Γύρη λουλουδιών
  • slider2 Σπόροι μυκήτων
  • slider3 Διενέργεια δερματικών αλλεργικών test σε παιδί
  • slider4 Μικρόβια σε εικόνα ηλεκτρονικού μικροσκοπίου

Πόνος στο αυτί

Ο πόνος στο αυτί συνήθως προέρχεται από προβλήματα του ίδιου του αυτιού –είτε του εξωτερικού είτε του μέσου ωτός- αλλά πολλές φορές η αιτιολογία μπορεί να είναι και μια άλλη κατάσταση που δεν αφορά το αυτί.

Η νεύρωση του αυτιού είναι πολύπλοκη και γίνεται από περισσότερα του ενός νεύρα. Τα νεύρα αυτά, εκτός από το αυτί, νευρώνουν και άλλα όργανα στην κεφαλή και τον τράχηλο με αποτέλεσμα ένα πρόβλημα που υπάρχει αλλού να αντανακλά (χτυπά) στο αυτί  προκαλώντας πόνο.

 

Συνεπώς, η ωταλγία μπορεί να οφείλεται σε φλεγμονές του αυτιού (φλεγμονή του πτερυγίου, εξωτερική ωτίτιδα, οξεία μέση ωτίτιδα), αλλά και σε παθήσεις των δοντιών (τερηδόνα), των παραρρινίων κόλπων (ιγμορίτιδα), παθήσεις της γλώσσας, του φάρυγγα και του λάρυγγα (έλκη στην γλώσσα, οξεία αμυγδαλίτιδα, φαρυγγίτιδα, λαρυγγίτιδα), αρθρίτιδα της κροταφογναθικής διάρθρωσης κ.τ.λ.


Για όλα τα παραπάνω και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόβλημα σας, επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή από τη φόρμα επικοινωνίας και προγραμματίστε ένα ραντεβού για εξέταση.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
AthinaikiΔέχεται ασθενείς στην Αθηναϊκή Mediclinic (Δορυλαίου 24, Πλατεία Μαβίλη) μετά από συνεννόηση - ραντεβού.
Σάββατο 10:00 π.μ. - 14:00 μ.μ.
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΩΡΛ-ΑΛΛΕΡΓΙΑAthinaiki