• slider1 Γύρη λουλουδιών
  • slider2 Σπόροι μυκήτων
  • slider3 Διενέργεια δερματικών αλλεργικών test σε παιδί
  • slider4 Μικρόβια σε εικόνα ηλεκτρονικού μικροσκοπίου

Απευαισθητοποίηση - Ανοσοθεραπεία

Μετά τη διενέργεια των αλλεργικών test και αφού είναι γνωστό σε ποιες ουσίες (αλλεργιογόνα) είμαστε αλλεργικοί, μπορούμε να υποβληθούμε σε ενέσιμη ανοσοθεραπεία.

Πρόκειται για μια ειδική θεραπεία που γίνεται με την μορφή εμβολίων και έχει σαν σκοπό να αλλάξει την αντίδραση του οργανισμού και να μην υπεραντιδρά σε αυτές τις ουσίες. 

Συνήθως γίνεται κάτω από το δέρμα στην οπίσθια περιοχή του ώμου μια φορά την εβδομάδα για 3 περίπου μήνες και στη συνέχεια επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε μήνα για ένα διάστημα από 3 έως και 5 χρόνια, ανάλογα με τον ασθενή και την μορφή  της αλλεργίας. 

Κάθε εμβόλιο περιέχει μια αδρανή μορφή της ουσίας που μας προκαλεί την αλλεργία και έτσι προετοιμάζει τον οργανισμό μας για την επόμενη φορά που θα εκτεθεί στο συγκεκριμένο αλλεργιογόνο, ώστε να μην εμφανιστούν τα συμπτώματα της αλλεργίας.

Στην αντιμετώπιση κάποιων αλλεργιογόνων υπάρχει επίσης και η δυνατότητα της υπογλώσσιας αναοσοθεραπείας. Σε αυτή την μορφή ανοσοθεραπείας, ο ασθενής λαμβάνει την 1η δόση (σταγόνες από το στόμα) σε ελεγχόμενο περιβάλλον (ιατρείο) και στη συνέχεια συνεχίζει την αγωγή για περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα μόνος του στο σπίτι, λαμβάνοντας όμως καθημερινά την απαραίτητη δόση.

Και οι δύο μορφές ανοσοθεραπείας καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.