• slider1 Γύρη λουλουδιών
  • slider2 Σπόροι μυκήτων
  • slider3 Διενέργεια δερματικών αλλεργικών test σε παιδί
  • slider4 Μικρόβια σε εικόνα ηλεκτρονικού μικροσκοπίου

Βράχνιασμα

Οι φωνητικές χορδές με την κίνηση –ταλάντωσή- τους είναι υπεύθυνες για την παραγωγή της φωνής. Οποιαδήποτε αιτία αλλάξει τη συχνότητα με την οποία κινούνται (τη συχνότητα του βλεννογονικού κύματος των φωνητικών χορδών) μπορεί να προκαλέσει βράγχος φωνής (βράχνιασμα). 

Μπορούμε να φανταστούμε τις φωνητικές χορδές στον λάρυγγα σαν τις χορδές της κιθάρας που η κάθε μια, όταν τις χτυπάμε, παράγει ένα συγκεκριμένο ήχο. Αν κατά τη διάρκεια της κίνησής τους εμείς τις ακουμπήσουμε ή τοποθετήσουμε επάνω τους ένα πολύ μικρό αντικείμενο (π.χ. μια τσίχλα ή λίγη πλαστελίνη) τότε αμέσως αλλάζει ο παραγόμενος ήχος.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις φωνητικές χορδές στον λάρυγγά μας, μόνο που εδώ η αιτία μπορεί να είναι κάποια φλεγμονή-οίδημα, κάποιο οζίδιο (κάλλος), κάποια κύστη ή κάποιος πολύποδας, που μεταβάλλουν τη συχνότητα της ταλάντωσης τους και κατά συνέπεια και την φωνή μας.

Το βράγχος της φωνής (βράχνιασμα) που διατηρείται για 2 ή και περισσότερες εβδομάδες πρέπει να ελέγχεται κλινικά-ενδοσκοπικά από κάποιο Ωτορινολαρυγγολόγο.

Με τη βοήθεια ενός ειδικού ενδοσκοπίου υψηλής τεχνολογίας που ονομάζεται στροβοσκόπιο, έχουμε την καλύτερη δυνατή απεικόνιση του λάρυγγα και των γνησίων φωνητικών χορδών, απεικονίζοντας όχι μόνο τις στατικές δομές του λάρυγγα (επιγλωττίδα, μυς, κ.τ.λ.) αλλά και το βλεννογονικό κύμα των γνησίων φωνητικών χορδών.

  

 Για όλα τα παραπάνω και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόβλημά σας, επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή από τη φόρμα επικοινωνίας και προγαμματίστε ένα ραντεβού για εξέταση.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
AthinaikiΔέχεται ασθενείς στην Αθηναϊκή Mediclinic (Δορυλαίου 24, Πλατεία Μαβίλη) μετά από συνεννόηση - ραντεβού.
Σάββατο 10:00 π.μ. - 14:00 μ.μ.
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΩΡΛ-ΑΛΛΕΡΓΙΑAthinaiki